طبق اعلام رسمی در کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن شمار مبتلایان روزانه ویروس کرونا، از نزولی بودن سیر این بیماری حکایت دارد. بر اساس جدیدترین آمار جهانی، تا ظهر جمعه، سه میلیون و ۹۱۸ هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدهاند و ۲۷۰ هزار و ۷۴۰ مبتلا نیز فوت کردهاند.
آخرین آمارها از آمریکا حاکی از آن است که قربانیان کرونا در این کشور به ۷۶ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است. ترامپ در جمع خبرنگاران کاخ سفید، درباره شیوع ویروس کرونا در آمریکا گفت: «ما با بدترین حملهای که علیه کشورمان انجام شده مواجه شدیم..
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت روز جهانی بهداشت دست، رعایت بهداشت دست و فاصله گذاری اجتماعی را دو راه اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس عنوان کرد و خبر داد: از سوی سازمان جهانی بهداشت، سال ۲۰۲۰ به عنوان سال پرستار و ماما نامگذاری شده است.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ کد جدید ۳۰۱۹ برای درمان بیماران سرپایی کرونا در بیمارستانها خبر داد و گفت: سیر بیماران در بیمارستانها نشان می دهد که شدت بیماری کووید ۱۹ کم شده است و اکثر بیماران جدیدی که به بیمارستان می آیند خیلی بدحال نیستند.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران با اشاره به لزوم رعایت بهداشت فردی و عمومی، گفت: مردم همچنان رعایت اصول بهداشتی را جدی بگیرند، چراکه هنوز خطر برطرف نشده است.
ابتلای روزانه به ویروس کرونا در روسیه برای سومین روز بالای ده هزار نفر گزارش شد تا تعداد کل مبتلایان در این کشور به حدود ۱۵۵ هزار و ۳۷۰ نفر برسد. سرعت شیوع کرونا در مکزیک و برزیل نیز زیاد گزارش شده است.
در حال حاضر از نظر سرعت شیوع کرونا، از روسیه به عنوان کانون جدید شیوع ویروس کرونا در قاره اروپا نام برده می شود. مسکو پایتخت روسیه بیشترین شمار مبتلایان به کووید-۱۹ را دارد.
تلفات انسانی ویروس کرونا در سطح جهان همچنان در حال افزایش است و بر اساس آخرین آمار، تا بامداد سه شنبه، شمار قربانیان ویروس کرونا در سرتاسر جهان به بیش از ۲۵۲ هزار نفر رسید.
مارک اسپر در تازهترین اتهام زنی خود علیه مسکو و پکن مدعی شد که این دو کشور تلاش میکنند از شرایط فعلی شیوع کرونا برای پیشبرد منافع خود در اروپا سوء استفاده کنند. همزمان، وزیر دفاع انگلیس نیز گفت: پکن باید به سوالاتی درباره این بیماری پاسخ دهد.
مطالعات اخیر محققان نشان میدهد سرکوب موقت سیستم ایمنی بدن در مراحل اولیه ابتلا به کووید-۱۹ (ویروس کرونا) میتواند شدت علائم بیماری را کاهش دهد و با سرعت و اثربخشی بیشتری ویروس را نابود کند.
در حالیکه شمار قربانیان کرونا در آمریکا تا بامداد یکشنبه (به وقت ایران) به ۶۶ هزار و ۹۳۰ نفر رسیده است؛ یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۳۶۶ آمریکایی هم به این ویروس مبتلا شده اند. بیش از ۱۷۰ هزار نفر نیز در این کشور بهبودی یافته اند.
به دنبال افزایش شیوع ویروس کرونا و رسیدن موارد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ به بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر در اروپا خبرگزاری فرانسه نوشت: اروپا آسیب دیدهترین قاره در برابر کرونا است.
کشور اکوادور که نخستین کشور آمریکای جنوبی بود که به ویروس کرونا آلوده شد، مدیریت غلط، پنهانکاری، عدم اطلاع رسانی به موقع و فراگیر شدن بیماری کووید–۱۹ در شهر ساحلی «گوآیاکیل» این شهر را به شهری مصیبت زده مانند «ووهان» چین تبدیل کرده است.
دکتر حریرچی ضمن اشاره به علل کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستانها و روند نزولی مرگومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور، تصریح کرد: همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را جداً رعایت کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بهبودی و درمان ۷۶ هزار و ۳۱۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ خبر داد. مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۶ هزار و ۹۱ نفر رسید.
کمبود شدید فراوردههای گوشتی در آمریکا که به بحرانی دیگر در این کشور تبدیل شده بود، ترامپ را مجبور کرد تا با استفاده از قانون تولیدات دفاعی، کارخانههای مربوطه را به بازگشایی وادار کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه در یکصد و بیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در پی شیوع کرونا، درآمد بیمارستان ها حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است، گفت: راه جلوگیری از شیوع مجدد بیماری، کنترل بیشتر بر رفتارهای مردم در سطح شهر است.
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به سناریوهای مختلف پیش رو در رابطه با رفتار کرونا ویروس جدید، گفت: در رابطه با رفتار احتمالی ویروس کرونا سه احتمال وجود دارد ولی همواره باید بدبینانه ترین سناریوها را در نظر بگیریم تا غافلگیر نشویم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۱۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان قطعی به این بیماری در کشور به ۸۸ هزار و ۱۹۴ نفر رسید.